Qi Gong staat voor

Qi is de Chinese term voor ‘levensenergie’ die door alles wat leeft stroomt. In de westerse geneeskunde wordt vooral gewerkt met spieren, zuurstof en bloed. In het oosten is men er echter van overtuigd dat er ook een allesomvattende kracht genaamd Qi bestaat. Wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van Qi groeit. Qigong is het werken met deze levensenergie, wat vertaald kan worden als ‘werk voor profijt verkregen door oefening’.

Wat kan het voor je betekenen?

Met eenvoudige, langzaam uitgevoerde oefeningen die de meridianen en acupunctuurpunten stimuleren, kun je zowel fysiek als mentaal sterker en flexibeler worden. Tijdens de oefeningen wordt je je bewust van spanningen in bepaalde delen van je lichaam en leer je deze los te laten. Hierdoor voel je je ruimer in je gewrichten, sterker en soepeler in je spieren en rustiger in je geest.

Mindful bewegen & meditatie

Qigong omvat meditatieve oefeningen zoals zittende, staande of lopende meditatie. Meditatie helpt bij het loslaten van gedachten en het bereiken van innerlijke rust en ontspanning. Het langzame bewegen of stilstaan tijdens oefeningen zoals de “omhelzing van de boom” kan rustgevend werken op de geest en helpen om los te komen van verstorende gedachten. Rustgevende muziek of klankinstrumenten kunnen daarbij helpen.

Vijf elementen leer

De Wu Xing theorie classificeert natuurlijke fenomenen en hun interacties in vijf elementen: Hout(木 mu), Vuur (火 huǒ), Aarde  (土 tǔ), Metaal (金 jin) en Water (水 shuǐ). Het is gebruikt in diverse disciplines, zoals Feng Shui, Traditionele Chinese Medicijnen, astrologie, muziek, vechtkunsten en militaire strategieën. Qigong-oefeningen zijn ontworpen om de balans tussen de vijf elementen te verbeteren en de stroom van Qi in het lichaam te optimaliseren, wat kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn. Dit kan ook specifieke gezondheidsproblemen zoals chronische pijn, stress en vermoeidheid aanpakken.

Lees hier meer over wat je kunt verwachte tijdens de lessen. Nog beter komt het zelf ervaren tijdens een proefles!

Neem nu contact op

Wil je een keer geheel vrijblijvend een proefles volgen? Of heb je gewoon een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag.