Menu Sluiten

Wat is Tai Chi

Tai Ji Quan (Tai Chi Chuan)

Tai Ji Quan is een bewegingsvorm afkomstig uit China. Voor westerse spelling is het Tai Chi Chuan, meestal vereenvoudigd tot Tai Chi. Tai Chi wordt beoefend voor zijn gezondheid bevorderende eigenschappen, maar ook als een vechtsport. Oorspronkelijk is het een interne zelfverdedigingskunst. Met intern wordt vooral het gebruiken van techniek bedoeld, souplesse en ontspanning in plaats van spierkracht en geweld. Daarbij vormt de taoïstische filosofie van Yin-Yang en harmoniseren de centrale rol.

Behalve de bijzondere zelfverdedigingstechnieken leert Tai Chi u ook de kunst van de beheersing, en wel de kunst om u lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Het niet verzetten tegen de loop van de dingen, maar daar spontaan in meegaan. Spontaan bewegen betekent dat er bij het bewegen van het lichaam geen overbodige kracht wordt gebruikt. Aandacht is voldoende. Op dezelfde manier kunt u ook u gedachten ‘beheersen. Dit komt ook terug in de alledaagse handelingen van u persoonlijke gezondheid tot uw interactie met anderen mensen.

Tai Chi kenmerkt zich door langzame, vloeiende, zachte bewegingen. Dat maakt het bij uitstek geschikt om mensen van allerlei leeftijden te leren en te laten ervaren. De harmonisatie van lichaam, geest en ademhaling is het begin van een eindeloos leerproces naar een gebalanceerd bestaan.

Kom lekker bewegen en mediteren bij Tai Chi Roosendaal.

Hieronder zijn aantal links met meer achtergrond informatie. De eerst clip heeft een algemene uitleg over wat tai chi is en zijn ontstaan. De tweede gaat in op het onderdeel Qigong. Wat wordt beoefend voor zijn gezondheid bevorderende eigenschappen. De derde geeft een simpel uitleg over de YIN-YANG-filosofie.
De clips zijn wel in het Engels. Voor meer uitleg neem gerust contact op en kijk ook naar onze youtube en socialmedia kanalen.

Kom lekker bewegen en mediteren bij Tai Chi Roosendaal.