Tai Chi Chuan

Tijdens de Tai Chi Chuan les staat samenwerken en omgaan met weerstand en conflict centraal. En dit alles gebeurt door gebruik te maken van het lichaam.

Hiermee versterk je je fysieke en mentale weerbaarheid; je leert behalve unieke vechttechnieken ook om te ontspannen onder druk van andere mensen.

In dit fysieke contact kun je tast- en zichtbaar maken wat er met je (lichaam) gebeurt als je iets niet prettig vindt. Het contact zal echter altijd gericht zijn op het realiseren van een positieve ervaring, ook en juist als het moeilijk is.

Jiar Anber Tai Chi Chuan Roosendaal

Terugkerende Onderdelen

Tai Chi patneroefening (Tuishou)

In Tuishou leer je samen met een partner je eigen zachtheid en ontvankelijkheid te trainen. Samen creëer je een harmonische beweging, doordat beide beoefenaars vanuit zachtheid meebewegen en sterk verankerd zijn in hun centrum.

Tai Chi schaduwboksen (Taolu)

In Taolu leer je een individuele stijloefening met een reeks vastgelegde bewegingen, uitgevoerd tegen 4 tot 8 denkbeeldige tegenstanders, die uit verschillende richtingen aanvallen.

Meer dan vechtkunst…

In de Chinese cultuur wordt deze manier van trainen al eeuwenlang toegepast om onder andere je geheugen te trainen, je coördinatie te ontwikkelen en de kern van je spiercellen te versterken. Hier put menig sporter op latere leeftijd voordeel uit!

blank

Wil je meer focussen op gezondheid en welzijn? Zie ook

Neem nu contact op

Wil je een keer geheel vrijblijvend een proefles volgen? Of heb je gewoon een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag.