Qi Gong

Qigong is een rustige manier van bewegen waarbij ademhaling, ontspanning van het lichaam en het bewust openen van de energiebanen centraal staat. Het is een fundamenteel onderdeel van Tai Chi. Qigong is echter van oudere oorsprong (meer dan 4000 jaren). Het is voor veel mensen gemakkelijker te leren omdat het veelal losse oefeningen zijn die niet zo ingewikkeld van vorm zijn. De oefeningen zijn gericht op ontspanning en verbetering van je lichamelijke en geestelijke gezondheid. In de lessen leg ik uit waar elke oefening toe dient, zowel lichamelijk als psychisch. Ik probeer je steeds meer te laten voelen wat je lichaam je vertelt – lichaamsbewustwording – zodat je steeds minder met je hoofd maar meer met je hele lichaam gaat denken, leren en voelen.

Weerbaarheid, Balans, Innerlijke rust. 

Qigong Jiar Anber Tai Chi Roosendaal

Terugkerende Onderdelen

Staande meditatie (Zhan Zhuang)

In deze staande vorm van meditatie leer je om op een bewuste manier sterk verankerd te zijn in je centrum. Je leert om de achtergrondspanning die in je lichaam aanwezig is, te voelen en los te laten. Als je de spanning in je lichaam kunt loslaten, zal ook de spanning in je gedachten verdwijnen.

Chinees aerobics (Qi Gong)

Jiar Anber Qi Gong Roosendaal

Net als in het tv-programma ‘Nederland in beweging’ gaan we samen een aantal aerobicsoefeningen doen, afkomstig uit de gezondheidsleer van Tai Chi.  Zoals de acht brokaten (Baduanjin); misschien wel de meest populaire oefenserie binnen Qigong.

Wat deze oefeningen anders maakt dan de oefeningen die we in het Westen gewend zijn, is de nadruk op de innerlijke levensenergie (Qi). Door de oefeningen regelmatig te herhalen cultiveer en versterk je deze Qi, waardoor je je vitaler en relaxter gaat voelen.

Gezondheid voordelen…

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit de ziekten voornamelijk veroorzaakt worden door blokkades die zowel fysiek als mentaal van oorsprong kunnen zijn. Door bewustwording van de processen in je lichaam en geest met op maat gemaakte Qigong bewegingen bevorder je je gezondheid zo optimaal mogelijk. In China is Qi Gong (de Levensenergie) de basispijler van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarnaast wordt er accupunctuur, Tuina massage en kruidenleer toegepast.

blank

Wil je naast de gezondheidsoefeningen ook meer uitdaging en diepgang? Dan is ons Tai Chi Chuan lessen iets voor jou! Klik hier om meer over deze lesvorm te leren.

Neem nu contact op

Wil je een keer geheel vrijblijvend een proefles volgen? Of heb je gewoon een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag.