Qi Gong

Net als in het tv-programma ‘Nederland in beweging’ gaan we samen een aantal aerobicsoefeningen doen, afkomstig uit de gezondheidsleer van Tai Chi.

Geschikt voor beginners, senioren en gezond gefocuste lief hebbers.

Zonder dat u daarbij veel hoeft na te denken

Weerbaarheid, Balans, Innerlijke rust. 

Qigong Jiar Anber Tai Chi Roosendaal

Terugkerende Onderdelen

Staande meditatie (Zhan Zhuang)

In deze staande vorm van meditatie leer je om op een bewuste manier sterk verankerd te zijn in je centrum. Je leert om de achtergrondspanning die in je lichaam aanwezig is, te voelen en los te laten. Als je de spanning in je lichaam kunt loslaten, zal ook de spanning in je gedachten verdwijnen.

Chinees aerobics (Qi Gong)

Jiar Anber Qi Gong Roosendaal

Net als in het tv-programma ‘Nederland in beweging’ gaan we samen een aantal aerobicsoefeningen doen, afkomstig uit de gezondheidsleer van Tai Chi.  Zoals de acht brokaten (Baduanjin); misschien wel de meest populaire oefenserie binnen Qigong.

Wat deze oefeningen anders maakt dan de oefeningen die we in het Westen gewend zijn, is de nadruk op de innerlijke levensenergie (Qi). Door de oefeningen regelmatig te herhalen cultiveer en versterk je deze Qi, waardoor je je vitaler en relaxter gaat voelen.

Gezondheid voordelen…

Qi Gong wordt beoefend door middel van een reeks langzame, vloeiende oefeningen die beweging, meditatie en ritmische ademhaling combineren. Regelmatige beoefening van Qi Gong kan helpen om je bloedcirculatie en lichaamshouding te verbeteren

Neem nu contact op

Wil je een keer geheel vrijblijvend een proefles volgen? Of heb je gewoon een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag.